Portorož, moře, Slovinsko

Podzim u slovinského moře – vyhřívané bazény, wellness a výlety do okolí

Podzim u slovinského pobřeží rozhodně není nuda. Procházky podél pobřeží i centry kouzelných městeček, uklidňující výhledy na moře, ale také relax ve vyhřívaných bazénech nebo vynikající istrijská jídla. Neváhejte a zajeďte si na podzimní dovolenou ke slovinskému pobřeží do jednoho z trojice úžasných přímořských resortů Sava Hotels & Resorts, kde si zpříjemníte podzimní dny. Co vše se tu dá na podzim podniknout?

Přečíst celé

Hotel Majerca, Bohinj, Slovinsko

Vysoká úroveň za nižší cenu? 8 tipů na ubytování, kde nezaplatíte tolik

Slovinsko je země, která kromě přírodních krás nabízí také ubytování na vynikající úrovni. A pokud vám jen trochu záleží na tom, jaká úroveň a služby vás na dovolené čekají, cena ubytování tomu odpovídá. I v tomto případě se však dá trochu kouzlit a my vám chceme pomoci zorientovat se ve výhodnějších nabídkách.

Přečíst celé

Turistická farma Pri Kovačniku, Maribor, Slovinsko

Nebe na talíři – tipy na ubytování s gastronomickými zážitky

Je pro vás gastronomie nedílnou součástí cestování? Ve Slovinsku můžete narazit na několik zážitkových ubytování, z nichž si odnesou nezapomenutelné vzpomínky také vaše chuťové buňky. Seznamte se se slovinskými ubytováními, kde na vás čeká kulinářský zážitek michelinských rozměrů, ale také poctivá jídla jako od babičky, která zahřejí na duši.

Přečíst celé

Podzimní Bled, Slovinsko

Na podzimní prázdniny do Slovinska – termály, vinice i moře

Podzimní prázdniny na konci října jsou ideální příležitostí vyrazit na místa, která jsou během hlavní sezóny v obležení turistů. Slovinsko navíc obléká podzimní kabát, příroda hraje zlatými barvami a je jedna z posledních šancí k prohřátí se před nadcházející zimou – třeba u slovinského pobřeží nebo v nedalekých termálech. Kam doporučujeme se o podzimních prázdninách vydat?

Přečíst celé

Šmartno, Goriška Brda, Slovinsko

Putování po krásách vinic Goriškých Brd a Vipavské doliny

Při našem jarním putování Slovinskem jsme krátce navštívili malebná městečka ve vyhlášené vinařské oblasti Goriška Brda a Vipavská dolina. Co všechno jsme stihli vidět a jak se nám tu líbilo? Pojďte se společně s námi přenést do atmosféry idylických slovinských oblastí, kde se skvěle daří vínu i pomalejšímu životnímu tempu.

Přečíst celé

Zážitkové ubytování na turistické farmě – fenomén, který ve Slovinsku frčí

Turistické farmy ve Slovinsku jsou místní fenomén. Nabízí nejen ubytování, ale také možnost nahlédnout do každodenního chodu hospodářství, ochutnat domácí tradiční gastronomii a odpočinout si v idylickém prostředí slovinského venkova. Kam se za unikátním zážitkem vydat a co vše je možné na farmách zažít?

Přečíst celé

Hotel Riviera, LifeClass Hotels & Spa, Portorož

Lázeňský resort LifeClass v Portoroži – zažijte nevšední středomořskou relaxaci

Slovinské pobřeží je sice krátké, ale ukrývá poklady. Věděli jste, že u slovinského moře můžete navštívit termální prameny? V našem článku jsme pro vás vybrali lázeňskou oblast podél břehu Jaderského moře – resort LifeClass & Spa v oblíbeném letovisku Portorož. Inspirujte se, kde se nechat hýčkat blahodárnými účinky středomoří.

Přečíst celé

Kobaridské muzeum, Kobarid, Slovinsko. Foto: Jošt Gantar

Kobaridské muzeum první světové války – expozice, která vás ohromí

Slovinské městečko Kobarid obklopené vysokými horami spolu s protékající smaragdovou řekou Soča dnes působí idylicky. Během první světové války se nicméně jednalo o dějiště významných bojů na tzv. sočské frontě. Pohnuté historii jinak poklidného městečka se věnuje Kobaridské muzeum patřící k nejlepším v Evropě.

Přečíst celé

Lipica, Slovinsko. Foto: Dean Dubokovič

Hřebčín Lipica – domov ušlechtilých koní oblíbených u Habsburků i Masaryka

Proslulý Hřebčín Lipica mezi Bledem a Postojnou funguje již více než 400 let. Je kolébkou ušlechtilého bílého plemene, které bývalo symbolem habsburského dvora a národní kulturní památkou. Prohlédněte si stáje, projeďte se v kočáře nebo si užijte profesionální vystoupení. Hřebčín Lipica je rájem pro milovníky koní, ale také historie a příjemných procházek.

Přečíst celé

Postojna, Slovinsko. Foto: Iztok Medja, Postojnska jama d.d. Postojna

Proč navštívit jeskyni Postojna?

Slovinský Kras se může pochlubit několika krásnými jeskyněmi, které patří k nejvyhledávanějším turistickým cílům v Evropě. V této skupině dominuje jednoznačně jeskyně Postojna, která je nejdelší a také nejnavštěvovanější krasovou jeskyní v Evropě. Čím je tato jeskyně tak unikátní a proč byste ji měli zařadit na váš cestovatelský seznam?

Přečíst celé

Maribor, Slovinsko. Foto: Jošt Gantar

Slovinsko 2021 – zajímavé události a zážitky po celý rok

Slovinsko 2021 může být nabité jedinečnými zážitky. Doufejme, že koronavirus se dá postupně na ústup a otevřou se nám nové možnosti poznání. Každé roční období má ve Slovinsku jedinečné kouzlo, nabízí sezónní aktivity i zajímavé události. Od závodů ve skocích na lyžích přes otevřené sklepy až po unikátní gastronomické festivaly. Podívejte se, co vše ve Slovinsku v roce 2021 můžete zažít.

Přečíst celé

Jeskyně Postojna, Slovinsko, Foto: Postojnska jama

9 pohádkových míst ve Slovinsku, kde budou vaše děti nadšené + BONUS

Cestujete s dětmi a musíte vymýšlet, jak je na dovolené zabavit? Ve Slovinsku trpět nudou rozhodně nebudou. Vedle výletů do hor a k moři, tu najdete spoustu dalších míst, odkud si děti odnesou nezapomenutelné zážitky. Nejste-li si zatím jisti, zda je Slovinsko tou správnou volbou pro dovolenou s dětmi, následující článek vám rozhodování usnadní.

Přečíst celé

7 nejlepších jídel, která musíte ochutnat ve Slovinsku + RECEPT

Ač je Slovinsko malou zemí, jeho kuchyně skrývá velké bohatství. Najdete tu pestrou nabídku jídel ovlivněných národními kuchyněmi okolních států, především Rakouska, Itálie a Maďarska. Toto spojení vytváří kulinářský zážitek, o který byste se neměli nechat ochudit. Představujeme vám ty největší perly slovinské kuchyně.

Přečíst celé